ΚΡΥΟ, ΓΡΙΠΗ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Το χειμώνα, λόγω της συγκέντρωσης πολλών ατόμων σε κλειστούς χώρους, υπάρχει έξαρση της εξάπλωσης του ιού της γρίπης, καθώς και του απλού κρυολογήματος. Ως περίοδο της εποχικής γρίπης ορίζεται συνήθως το διάστημα μεταξύ Οκτωβρίου και Απριλίου.

Η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία του οργανισμού. Επομένως, η ενημέρωση σχετικά με τη σωστή διατροφή για την πρόληψη, αλλά και την αντιμετώπιση της γρίπης κρίνεται απαραίτητη.

Οι υδατάνθρακες θεωρούνται ως η καλύτερη πηγή ενέργειας. Οι σύνθετοι υδατάνθρακες εντοπίζονται στα δημητριακά, στις πατάτες, στα φρούτα, στο ρύζι, στη ζύμη και στη ζάχαρη. Αυτοί, διασπώνται σταδιακά στο σώμα και βρίσκονται για μεγάλο χρονικό διάστημα στην κυκλοφορία του αίματος. Ως εκ τούτου, αποτελούν μακροπρόθεσμη πηγή ενέργειας και η λήψη τους συνιστάται κυρίως κατά τη χειμερινή περίοδο.

Doc Natural

Doc Natural

Σε αντίθεση με τους υδατάνθρακες, οι πρωτεΐνες συμβάλλουν στην κατασκευή και στην ορθή λειτουργία των μυών. Μία ολοκληρωμένη διατροφή πρέπει να περιέχει πρωτεΐνες, οι οποίες εντοπίζεται στο άπαχο κόκκινο ή λευκό κρέας, στο ψάρι, στα γαλακτοκομικά, στα φυτικά έλαια, στα προϊόντα σόγιας και στα δημητριακά. Μία ισορροπημένη δίαιτα περιέχει αρκετές ποσότητες υδατανθράκων και πρωτεϊνών, ώστε να βοηθά στην ενίσχυση του ανθρώπινου οργανισμού. Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι το κόκκινο κρέας είναι πλούσια πηγή βιοτίνης και συνενζύμου Q10, απαραίτητα στοιχεία για την παραγωγή ενέργειας. Επιπλέον, περιέχει αρκετή ποσότητα L-καρνιτίνης, σημαντική για την ανάκτηση της μυϊκής δύναμης και της αντοχής.

Ο ιός της γρίπης μεταδίδεται συχνά μέσω των χεριών στα μάτια, το στόμα και τη μύτη. Επομένως, είναι σημαντικό να προσέχει κανείς την ατομική του υγιεινή. Επιπλέον, η διατήρηση της υγείας του οργανισμού επιτυγχάνεται και με την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Πιο συγκεκριμένα, θετικά συμβάλλουν τα εξής:

  • Επαρκής ξεκούραση
  • Ισορροπημένη διατροφή
  • Άσκηση
  • Ορθή διαχείριση τους άγχους
  • Μείωση επιβλαβών συνηθειών, όπως το κάπνισμα και η κατανάλωση αλκοόλ.

Η βιταμίνη C (ασκορβικό οξύ), που εντοπίζεται κυρίως στα εσπεριδοειδή και στους χυμούς των φρούτων, είναι ο κύριος σύμμαχός σας στην καταπολέμηση της γρίπης και του κρυολογήματος. Καθημερινά, μόνο το 10-20% των ενηλίκων λαμβάνει τις απαραίτητες 9 μερίδες φρούτων και λαχανικών, εξαιτίας του αυξημένου φόρτου εργασίας. Επομένως, είναι πιο πρακτικό να λαμβάνετε το DOC Vitamin C και να ενισχύετε το ανοσοποιητικό σας.

c-01Συνεργιστικά, σε κάθε περίπτωση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα σιρόπια της σειράς μας DOC Natural.

Το DOC Natural Herbal Syrup είναι ένα φυτικό σιρόπι για ενηλίκους, με θυμαρίσιο μέλι, αλθαία, βιταμίνη C, αιθέρια έλαια μάραθου και λεμονιού και στέβια. Παράγεται στην Ελλάδα από την DOC Pharma S.A.

Το DOC Natural Herbal Syrup, όπως και όλη η σειρά συμπληρωμάτων της DOC Pharma S.A. παράγονται σύμφωνα με διεθνή πρότυπα (cGMP), όπως επίσης και η εταιρεία είναι πιστοποιημένη με ISO 9001:2008.

Το DOC Natural Herbal Syrup ανακουφίζει από τα συμπτώματα του κρυολογήματος, το βήχα, την καταρροή και καταπραΰνει τον ερεθισμένο λαιμό. Επίσης ενισχύει την άμυνα του οργανισμού. ΔΕΝ περιέχει ζάχαρη, συντηρητικά, χρωστικές και αλκοόλη. Με υπέροχη γεύση λεμονιού.

Το DOC Natural Herbal Syrup for Kids είναι ένα φυτικό σιρόπι για παιδιά, με θυμαρίσιο μέλι, αλθαία, βιταμίνη C, αιθέρια έλαια μάραθου και λεμονιού και στέβια. Παράγεται στην Ελλάδα από την DOC Pharma S.A.

Το DOC Natural Herbal Syrup for Kids, όπως και όλη η σειρά συμπληρωμάτων της DOC Pharma S.A. παράγονται σύμφωνα με διεθνή πρότυπα (cGMP), όπως επίσης και η εταιρεία είναι πιστοποιημένη με ISO 9001:2008.

Το DOC Natural Herbal Syrup for Kids ανακουφίζει από τα συμπτώματα του κρυολογήματος, το βήχα, την καταρροή και καταπραΰνει τον ερεθισμένο λαιμό. Επίσης ενισχύει την άμυνα του οργανισμού. ΔΕΝ περιέχει ζάχαρη, συντηρητικά, χρωστικές και αλκοόλη. Με υπέροχη γεύση φράουλα.

Η αναβράζον DOC Vitamin C είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής με υπέροχη γεύση λεμονιού. Διαλύετε σε 200ml νερό.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s