Οι 5 κυριότεροι παράγοντες καταστροφής του κολλαγόνου.

Το κολλαγόνο είναι μία πρωτεΐνη, η οποία βρίσκεται σε αφθονία στο σώμα μας. Τη συναντάμε ως βασική πρωτεΐνη στους μύες, στα οστά και κυρίως στο δέρμα. Θεωρείται η «κόλλα» που συγκροτεί το σώμα. Ένα ρητό λέει: «Στην ηλικία των 20 ετών έχετε το δέρμα που κληρονομήσατε, στα 40 το δέρμα που σας αξίζει και στα 60 το δέρμα που κερδίσατε»!

Επομένως, ακόμη και εάν γεννηθήκατε με το καλύτερο δέρμα, ο τρόπος ζωής σας καθορίζει τι αξίζετε και τι κερδίζετε τελικά.

DOC Hyaluronic Acid and Doc Collagen

DOC Hyaluronic Acid and Doc Collagen

Η έλλειψη κολλαγόνου στο σώμα έχει ως αποτέλεσμα διάφορες μυοσκελετικές διαταραχές (αρθρίτιδα, οστεοπόρωση, μούδιασμα, διαταραχή της οργανικής δομής των οστών, μυϊκούς τραυματισμούς), διαταραχή του ανοσοποιητικού συστήματος και εμφάνιση φυσικών αλλαγών που σχετίζονται με τη γήρανση, όπως ρυτίδες, κυτταρίτιδα και ξηροδερμία. Τα περισσότερα από τα παραπάνω είναι υπό τον έλεγχό σας!

Οι κυριότεροι παράγοντες καταστροφής του κολλαγόνου είναι οι παρακάτω :

Χρόνος

Μετά την ηλικία των 25 ετών το σώμα χάνει κατά μέσο όρο 1,5% του κολλαγόνου του ετησίως. Οι επιπτώσεις της απώλειας κολλαγόνου είναι προφανείς, τόσο στην εμφάνιση όσο και στην υγεία μας. Η ανεπάρκεια του κολλαγόνου δεν προκαλείται ξαφνικά. Κανείς δεν εμφανίζει  ρυτίδες ή οστεοπόρωση μέσα σε μία νύχτα! Πρόκειται για μία συνεχή διαδικασία που αρχίζει από την ηλικία των 25-30 ετών και εκδηλώνεται έντονα στις ηλικίες 45-50. Για αυτό το λόγο, όσο πιο γρήγορα ενισχύουμε το κολλαγόνο στο σώμα μας με το DOC COLLAGEN, τόσο πιο γρήγορα αντιμετωπίζουμε την απειλή του χρόνου.

Υπερβολική έκθεση στον ήλιο

Στις μέρες μας πάρα πολλοί άνθρωποι παραμελούν την καθημερινή χρήση αντιηλιακού, με αποτέλεσμα το δέρμα τους να μοιάζει μεγαλύτερο σε ηλικία από την πραγματική, καθώς είναι γηρασμένο και “σπασμένο”. Η άμεση έκθεση στη UV ακτινοβολία μπορεί να καταστρέψει τους ινοβλάστες του κολλαγόνου. Η μακροχρόνια έκθεση στον ήλιο προκαλεί διάσπαση του κολλαγόνου και της ελαστίνης, ταχύτερα από το φυσιολογικό. Η υπερέκθεση στις ακτίνες του ήλιου μπορεί, επίσης, να προκαλέσει πανάδες ή ακόμη και εγκαύματα.smartphone-1790833_1920

Για να αποφύγουμε την πρόωρη γήρανση του δέρματος, θα πρέπει να αποφεύγουμε την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο, να χρησιμοποιούμε αντηλιακό ακόμα και το χειμώνα και φυσικά να έχουμε κατά νου ότι το DOC COLLAGEN είναι ο ισχυρός μας σύμμαχος, που προμηθεύει το σώμα μας με πολύτιμο κολλαγόνο.

Κάπνισμα

Το κάπνισμα είναι ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς του δέρματός σας. Μειώνει την περιεκτικότητα του οξυγόνου στους ιστούς του δέρματος και αλλάζει την όψη της επιδερμίδας. Το κάπνισμα δημιουργεί, επίσης, ρυτίδες  γύρω από το στόμα και τα μάτια. Εάν παρατηρήσετε θα δείτε πως το δέρμα ενός καπνιστή ωριμάζει πρόωρα, λόγω της γρήγορης καταστροφής του κολλαγόνου. Αυτή η διαδικασία συμβαίνει ταχύτερα στους καπνιστές από ότι στους μη καπνιστές. Επιπλέον, το κάπνισμα βλάπτει διάφορα όργανα του σώματος, όπως η καρδιά, το συκώτι, οι πνεύμονες και τα αιμοφόρα αγγεία, όπου αρκετή ποσότητα κολλαγόνου.

Το πόσιμο κολλαγόνο DOC COLLAGEN είναι ένα απαραίτητο συμπλήρωμα διατροφής για τους καπνιστές οι οποίοι, λόγω της βλαβερής συνήθειάς τους, χρειάζονται συνεχή αναπλήρωση.

 Μεταβολή βάρου

Έχετε ακούσει ποτέ την έκφραση “είστε αυτό που τρώτε;” Οι έντονες αυξομειώσεις του βάρους καταστρέφουν την ελαστικότητα της επιδερμίδας. Επομένως, μία σημαντική αύξηση του βάρους είναι πιθανό να οδηγήσει σε ραγάδες, ενώ μία ξαφνική απώλεια στη χαλάρωση της επιδερμίδας.

cofΓι’ αυτό, συνίσταται να διατηρείτε ένα σταθερό βάρος, να αποφεύγετε τις αυστηρές δίαιτες και να χάνετε βάρος σταδιακά. Το υπερβολικό βάρος επηρεάζει σοβαρά τις αρθρώσεις, αναγκάζοντάς τες να κουβαλούν περισσότερο φορτίο από αυτό για το οποίο κατασκευάστηκαν. Καθώς οι αρθρώσεις προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το υπερβολικό βάρος, το κολλαγόνο στην περιαρθρική περιοχή, αλλά και η ίδια η άρθρωση, εμφανίζουν μεγάλη φθορά.

Το πόσιμο κολλαγόνο DOC COLLAGEN είναι ένα απαραίτητο συμπλήρωμα για τη βελτίωση της ελαστικότητας του δέρματος και την προστασία των αρθρώσεων του σώματος.

 Άγχος

Υπάρχουν δύο είδη άγχους: το περιβαλλοντικό και το συναισθηματικό. Και τα δύο είναι εξίσου επιβλαβή για τον οργανισμό. Το περιβαλλοντικό άγχος προκαλείται από την υπεριώδη (UV) ακτινοβολία και τη ρύπανση, δημιουργώντας στον οργανισμό επικίνδυνες ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες είναι υπεύθυνες για την εμφάνιση ρυτίδων και την πρόωρη γήρανση, συνέπειες της έλλειψης κολλαγόνου και της καταστροφής των κυττάρων του δέρματος.

Το συναισθηματικό άγχος έχει και αυτό επιδράσεις στον οργανισμό, όπως η μείωση οξυγόνου και θρεπτικών συστατικών με αποτέλεσμα την εμφάνιση σημαντικών παθήσεων.

davΤο πόσιμο κολλαγόνο DOC COLLAGEN είναι ένα απαραίτητο συμπλήρωμα για τη συνολική βελτίωση  της όψης του δέρματος.

Πηγές κολλαγόνου στη ζωή μας

Οι  πρόγονοί μας προσλάμβαναν αρκετές ποσότητες κολλαγόνου, λόγω του τρόπου ζωής τους, καθώς οι παλαιότερες διατροφικές συνήθειες βασίζονταν αποκλειστικά την κατανάλωση κρέατος.

Σήμερα, ειδικά για εσάς, δημιουργήσαμε το συμπλήρωμα διατροφής DOC COLLAGEN.

Το DOC COLLAGEN είναι μία πολύπλοκη φόρμουλα υγείας και ομορφιάς, που περιλαμβάνει πιστοποιημένο κολλαγόνο τύπου-1 από καθαρή, φυσική πηγή ψαριών για καλύτερη απόδοση των θρεπτικών στοιχείων του. Εμπλουτισμένο με υαλουρονικό οξύ, σύμπλεγμα βιταμινών Β, βιταμίνη C, ψευδάργυρο και χαλκό. Υπάρχουν 19 αμινοξέα (γλυκίνη, προλίνη, αλανίνη, υδροξυπρολίνη, κ.ά.) που βρίσκονται στο κολλαγόνο τύπου-1, το καθένα εκ των οποίων είναι απαραίτητο για διαφορετική λειτουργία του δέρματος, των μυών και των οστών.

Το DOC COLLAGEN συμβάλλει θετικά :

  • στην ελαχιστοποίηση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων της επιδερμίδας
  • στη βελτίωση της ελαστικότητας του δέρματος
  • στην υποστήριξη των οστών (36% των οστών αποτελείται από κολλαγόνο τύπου 1 και 3)
  • στη βελτίωση των αδύναμων ή κατεστραμμένων νυχιών
  • στην ενίσχυση των τριχών και επιβράδυνση της τριχόπτωσης
  • στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος
  • στην παραγωγής της γλυκίνης, απαραίτητη για τη συγκρότηση των μυών και την καύση του λίπους κατά τη διάρκεια του ύπνου
  • στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος

Στόχος του DOC COLLAGEN είναι η αναπλήρωση της φυσιολογική απώλειας του  κολλαγόνου στον  οργανισμό με υγιεινό τρόπο και χωρίς επιπλέον επιβάρυνση. Τα αποτελέσματα της χρήσης του είναι θεαματικά και θα σας εντυπωσιάσουν!

Η επιλογή είναι δική σας.

Doc Collagen

Doc Collagen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s