Το φυτό της αθανασίας!

Η αλόη ευδοκιμεί σε τροπικά κλίματα σε ολόκληρο τον κόσμο και καλλιεργείται για γεωργικούς και ιατρικούς σκοπούς. Επιπλέον, χρησιμοποιείται ως διακοσμητικό φυτό σε κλειστούς χώρους, όπου και μπορεί να αναπτυχθεί. Το φύλλωμά της είναι παχύ και σαρκώδες, με έντονο πράσινο χρώμα, ενώ μερικά είδη της εμφανίζουν λευκές κηλίδες στην επιφάνεια των στελεχών τους.

Παρ’ όλο που η αλόη αποτελείται κατά 99% από νερό, το υπόλοιπο 1% είναι εξαιρετικά εμπλουτισμένο με 100 περίπου συστατικά, τα οποία λειτουργούν συνεργιστικά. Ακόμη περιέχει πολλά μεταλλικά στοιχεία ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη και την ομαλή λειτουργία των διαφόρων συστημάτων του οργανισμού. Τα συστατικά της αλόης ανήκουν στις ακόλουθες κατηγορίες: Βιταμίνες, Μεταλλικά στοιχεία, Ένζυμα, Λιγνάνες, Αμινοξέα, Ανθρακινόνες, Τερπένια, Λιπαρά Οξέα και Σαλικυλικό Οξύ. doc-aloe-vector-Summertime-01

  • Τα οφέλη της αλόης στην υγεία και ευεξία είναι ποικίλα:
  • Αντιμετώπιση προβλημάτων του εντέρου και διευκόλυνση πέψης
  • Ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος
  • Αντιμετώπιση εκδορών, εγκαυμάτων και φλεγμονών του δέρματος
  • Μείωση χοληστερόλης
  • Αντιμετώπιση διαφόρων δερματικών παθήσεων (όπως ψωρίαση)
  • Μείωση ρυτίδων και βελτίωση της όψης του δέρματος (λείανση)
  • Πρόληψη και θεραπεία της ακμής
  • Βελτίωση της υγείας των μαλλιών

Το Aloe Vera Gel συλλέγεται από το εσωτερικό των φύλλων του φυτού Aloe Vera και μπορεί να χορηγηθεί για εξωτερική χρήση (τοπικά), αλλά και από το στόμα. Το gel είναι πλούσιο σε αμινοξέα, μέταλλα και σάκχαρα, τα οποία συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των μολύνσεων, στην αποκατάσταση ιστικών βλαβών, καθώς και στη μείωση των φλεγμονών. Το Aloe Vera Gel περιέχει ένα πλήρες σύμπλεγμα βιταμινών, όπως Β1, Β2, Β3, Β6, C, και χολίνης. Ωστόσο, το gel δεν μπορεί να καταναλωθεί απευθείας από τα φύλλα του φυτού, καθώς ο χυμός που υπάρχει μπορεί να προκαλέσει μόλυνση. Επομένως, ένα προϊόν, το οποίο έχει υποστεί την ορθή επεξεργασία, είναι κατάλληλο για χρήση.

Το DOC Aloe Vera είναι ένα πόσιμο διάλυμα κατασκευασμένο από το gel του φυτού Aloe Vera, εμπλουτισμένο με βιταμίνη Ε, ψευδάργυρο και βιοτίνη. Το DOC  Aloe Vera έχει ακαταμάχητη γεύση λεμονιού, ενώ δεν περιέχει αλοΐνη και ζάχαρη.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s